Зареєструватися

Відновити пароль

Обліковий запис користувача

Написати відгук

Лише один файл.
Обмеження: 2 МБ.
Дозволені типи: png, gif, jpg, jpeg.
Розмір не менше 100x100 пікселів.
Коротко опишіть внесені зміни.

Залишити повідомлення

Замовити демо

Європейська Комісія знижує допустимі рівні залишків біфеназату у зернових культурах

Європейська Комісія ухвалила новий Регламент (ЄС) 2024/891, який вносить зміни до додатків II та V Регламенту (ЄС) № 396/2005, що стосуються максимальних рівнів залишків (MRLs) біфеназату у деяких продуктах.

Ці зміни обумовлені поновленням дозволу на використання біфеназату, активної речовини в пестицидах, згідно з Регламентом (ЄС) 2022/698. Однак, через відсутність необхідної інформації для забезпечення безпеки споживачів, зокрема, відсутність даних щодо токсичності відповідного метаболіту, використання біфеназату було обмежено до неїстівних культур, що вирощуються у постійних теплицях.

Держави-члени ЄС можуть самостійно визначати тривалість перехідних періодів для продажу, розповсюдження та використання наявних запасів продуктів захисту рослин, що містять біфеназат, але всі ці періоди повинні завершитися до 1 січня 2024 року.

У зв'язку з цим, максимальні рівні залишків біфеназату будуть знижені до межі визначення (LOD) для всіх продуктів, починаючи з 14 жовтня 2024 року. Це рішення було прийнято після консультацій з референтними лабораторіями ЄС, які визначили відповідні межі визначення для продуктів.

Новий регламент набирає чинності на двадцятий день після його публікації в Офіційному журналі Європейського Союзу.

Для більш детальної інформації, зверніться до Регламенту (ЄС) 2024/891 від 22 березня 2024 року.