Зареєструватися

Відновити пароль

Обліковий запис користувача

Написати відгук

Лише один файл.
Обмеження: 2 МБ.
Дозволені типи: png, gif, jpg, jpeg.
Розмір не менше 100x100 пікселів.
Коротко опишіть внесені зміни.

Залишити повідомлення

Замовити демо

Шліфування

Видалення з поверхні цілого ядра плодових, а також частково насіннєвих оболонок і зародка. При виробленні роздробленої крупи з пшениці, ячменю і кукурудзи шліфування проводять для додання крупинках кулястої або овальної форми. При цьому видаляється частина ендосперму. Шліфування здійснюється тертям ядер об поверхню робочих органів машин і між собою. В результаті змінюється хімічний склад, підвищується засвоюваність, поліпшуються смакові і кулінарні властивості (швидкість розварювання і збільшення обсягу при варінні крупи). У крупі зменшується вміст клітковини, жиру, білка, а кількість крохмалю збільшується.