Зареєструватися

Відновити пароль

Обліковий запис користувача

Написати відгук

Лише один файл.
Обмеження: 2 МБ.
Дозволені типи: png, gif, jpg, jpeg.
Розмір не менше 100x100 пікселів.
Коротко опишіть внесені зміни.

Залишити повідомлення

Замовити демо

1C Вагова. Автоматизація зважування зерна на елеваторах

Вагова на елеваторі та будь-якому іншому хлібоприймальному підприємстві  – вхідна точка із якої починається облік зерна. ЇЇ основна задача – врахувати все до жодного зернятка, що надходить на територію елеватора чи ХПП.

Якість роботи вагової оцінюється повнотою та точністю обліку, швидкістю (пропускною здатністю) обробки транспортного потоку, виявленням махінацій із зерном та їх попередженням на етапі зважування.

На сучасних підприємствах, які працюють із зерном виконання даних задач без автоматизації вагової практично не можливе. Одним із популярних рішень для автоматизації вагових є 1С Вагова та більш сучасні рішення на базі BAS Бухгалтерія – GES Зерно та GES Зерно КОРП. Ці рішення використовують як для елеваторів і ХПП так і на токах сільгосппідприємств та фермерських господарств.

Облік транспорту на ваговій елеватора та ХПП

Система обліку вхідного транспорту працює в комплексі, який включає в себе засоби фізичного та візуального контролю та систему передачі і обробки отриманих даних.
Засоби фізичного та візуального контролю, окрім безпосередньо вагів, включають IP та Wi-Fi відеокамери, RFID мітки, сканери QR та штрих кодів, тепловізори, рентгеноскопи, інфрачервоні камери та інш. Усі ці засоби об'єднують у єдину систему із програмними комплексами, які дозволяють обробляти отримані дані та формувати відповідні документи і рішення.

Автоматизація роботи вагової із документами в програмах 1С Вагова та GES

На базі даних отриманих на етапі зважування та приймання зерна формується цілий перелік звітів, дозвільної та бухгалтерської документації:

  • Баланс зерна
  • Реєстр приймання зерна вагарем
  • Детальний журнал зважування
  • Детальний звіт по автомобілям
  • Формування реєстра ТТН

Зв'язка модуля 1С Вагова із 1С Бухгалтерія (BAS Бухгалтерія) забезпечує формування документів для взаєморозрахунків із контрагентами або транспортними компаніями.

Уникнення махінацій із зерном на ваговій

Програми 1С Вагова, GES Зерно та GES Зерно КОРП – потужний інструмент для виявлення та попередження різного роду махінацій на етапі приймання та зважування зерна. Із однієї сторони це чітка фіксація дій та швидка реакція на аналітику, з іншої виключення людського фактору на етапі введення та обробки інформації.

Ведення "чорного" списку авто та водіїв, блокування доступу до зміни інформації в системі для не авторизованих користувачів, онлайн доступ до системи із боку служби безпеки та керівництва – це потужні інструменти зведення до нуля махінацій із зерном на вагових.

Економічна вигода використання 1С Вагова, GES Зерно та GES Зерно КОРП на вагових

Дані програмні рішення працюють як на покращення загальної ефектиності роботи вагової – скорочення часу зважування так і на зменшення втрат внаслідок помилок і навмисних дій. Це разом дає плюс 10-15 відсотків до заробітку елеватора чи ХПП. Впровадження таких рішень для більшості підприємств окуповується вже в перший рік використання.