Зареєструватися

Відновити пароль

Обліковий запис користувача

Написати відгук

Лише один файл.
Обмеження: 2 МБ.
Дозволені типи: png, gif, jpg, jpeg.
Розмір не менше 100x100 пікселів.
Коротко опишіть внесені зміни.

Залишити повідомлення

Замовити демо

1С елеватор. Застосування програми в обліку зерна

Програмні рішення 1С для ведення бухгалтерії та управлінського обліку підприємства відомі в Україні вже не перший десяток років. За ці часи вони стали фактично стандартом автоматизації роботи бухгалтерів та управлінців. Не виключенням є і елеватори та підприємства із переробки зерна для яких розроблялися спеціальні галузеві модулі 1с елеватор. Розробників було багато а їх сертифікація була не найвищому рівні. Тому часто ці модулі не могли задовольнити спеціалістів із ведення обліку зерна, не кажучи вже про повну автоматизацію елеваторів із їх складною логістикою.

З 2018 року в Україні з'явився адаптований під вітчизняне законодавство удосконалений аналог 1С – програмні рішення BAS (business automation software) які дозволяють легко мігрувати існуючу 1С на нову платформу. Із цим приходом змінився і підхід до розробки програмних рішень для елеваторів, хлібопереробних підприємств та олійноекстракційних заводів.

Всі ці підприємства об'єднує те, що вони працюють із зерновою сировиною, будь-то пшениця чи насіння соняшнику. Кожне із них має вести облік як основної продукції, так і  вторинної, яку отримують внаслідок переробки зернової сировини або доробки зерна.

Як перехід з 1с на BAS вплинув на розвиток рішень із автоматизації елеваторів

По-перше, покращилася якість та надійних розроблених модулів. Сьогодні всі компанії-розробники рішень на базі BAS повинні проходити обов'язкову сертифікацію в Спілці Автоматизаторів Бізнесу. Фактично це такий собі знак якості, що розроблений модуль не зламає існуючу конфігурацію і буде працювати надійно.

По-друге, програмні рішення для автоматизації елеваторів і зернопереробних підприємства стали доступніші. Сьогодні будь-яке сільгосппідприємство, яке має в своєму складі навіть міні елеватор може собі дозволити користуватися професійними рішеннями, як от наприклад GES. Ця можливість з'явилася із появою послуги оренди програм BAS.

Облік та аудит зібраного зерна можна вести і платити за програму тільки тоді, коли це потрібно. Наприклад, коли йде збирання врожаю та надходження на склад такий облік вкрай необхідний. А от вже після продажу, складні програмні рішення можуть бути і не задіяні. Економія і в капітальних вкладеннях в комп'ютерну техніку.  Повністю знялася морока із власними серверами чи потужними комп'ютерами, провайдер надає всі послуги у "хмарному" сховищі. Працювати можна із будь-якого місця та пристрою, навіть смартфону.

На сьогодні галузеві конфігурації для обліку зерна на базі рішень  BAS (у минулому 1С елеватор) вже стали стандартом ведення бухгалтерського та управлінського обліку.