Зареєструватися

Відновити пароль

Обліковий запис користувача

Написати відгук

Лише один файл.
Обмеження: 2 МБ.
Дозволені типи: png, gif, jpg, jpeg.
Розмір не менше 100x100 пікселів.
Коротко опишіть внесені зміни.

Залишити повідомлення

Замовити демо

Нова інструкція кількісно-якісного обліку зерна в Україні

Агровиробники Україні, на чолі із крупними агрохолдингами, звернулися до уряду із пропозиціями щодо не прийнятності введення нової редакції інструкції із кількісно-якісного обліку зерна.

Що сталося?

В липні 2021 року на сайті Міністерства аграрної політики був представлений проект нової інструкції із кількісно-якісного обліку зерна, який регламентує в тому числі і правила відвантаження та обліку експортного зерна. Зокрема, в інструкції пропонується ввести прибрану із поточної редакції норму щодо заборони змішування партій зерна, які йдуть на експорт.

Яка позиція агровиробників?

Агровиробники, та зокрема агрохолдинги, які займаються активним експортом зерна пропонують прибрати із нової редакції інструкції норму щодо заборони змішування зерна різних партій, які постачаються на експорт. Позиція виробників базується на тому, що відміна даної норми в діючій редакції показала суттєве зростання експорту зерна, що говорить про ефективність цього рішення. В новій редакції повернення до цих обмежень призведе до погіршення і ускладнення процесу експорту зернових, а відповідно і до зменшення прибутків. 
На сьогодні відвантаження зерна на експорт регулюється переважно міжнародними контрактами, які базуються на згоді сторін контракту, щодо умов поставки та якості зерна. Такої системи роботи притримуються основні гравці на міжнародному ринку зерна, тому введення додаткових бюрократичних бар'єрів в Україні може зменшити привабливість її в світі як надійного постачальника зерна.

Нагадуємо, що ми є розробниками спеціалізованих програмних рішень GrainElevatorSoft які допомогають у автоматизації елеваторів та зернопереробних підприємств і зокрема ведені кількісно-якісного обліку зерна та зернопродуктів. Переглянути наші програмі рішення можна тут.