Зареєструватися

Відновити пароль

Обліковий запис користувача

Написати відгук

Лише один файл.
Обмеження: 2 МБ.
Дозволені типи: png, gif, jpg, jpeg.
Розмір не менше 100x100 пікселів.
Коротко опишіть внесені зміни.

Залишити повідомлення

Замовити демо

Дорадчі послуги для фермерів у бухгалтерському та управлінському обліку. Як вибрати надійного консультанта

Дорадчі послуги – це комплекс консалтингових послуг, що надаються сільськогосподарським підприємствам різного розміру із метою покращення їх розвитку в технологічному та економічному плані.

Не дивлячись на те, що дорадництво, як напрямок консалтингу для аграріїв було законодавчо ініційовано в Україні ще на початку 2000 років, воно і до сих пір не стало мейнстрімом серед цільової аудиторії – фермерів, невеличких господарств та тих, хто тільки планує почати своє виробництво на селі. Якщо великі холдинги пішли по шляху залучення провідних та відомих закордонних консалтингових фірм, то фермери зазвичай не мають доступу до таких ресурсів. Останні роки в Україні з'явилася урядова програма щодо компенсації витрат на дорадчі послуги для фермерів, яка дозволяє компенсувати до 90% від усіх витрат на консультації щодо ведення господарства. Це один із позитивних сигналів від держави, щодо активного залучення фермерів до вивчення нових технологій та покращення системи ведення господарства.

Які дорадчі послуги можуть бути компенсовані

Основний перелік дорадчих послуг для фермерів включає:

  • консультації щодо оптимізації витрат на виробництво продукції;
  • консультації із ведення бухгалтерського та управлінського обліку;
  • консультації щодо застосування нових технологій та техніки в рослинництві і тваринництві;
  • онсультації щодо покращення екологічної ситуації в наслідок виробництва та виробництва екологічно чистої продукції.

За повним переліком дорадчих послуг, що підлягають компенсації можна звернутися до місцевих органів влади, також частина банків співпрацює із даною програмою та безпосередньо видає компенсації на дорадчі послуги.

Як правильно підібрати консультантів для отримання дорадчих послуг

В якості консультанту для надання дорадчих послуг може виступати як компанія так і не залежний приватний спеціаліст. У будь-якому випадку компанія і спеціаліст повинні мати сертифікат на право надання дорадчих послуг. Безумовно лише наявність сертифікату не означає, що ви отримаєте якісну консультацію.

Досвід роботи це один із головних факторів, що говорить про професіоналізм дорадника чи дорадчої служби. В першу чергу звертайтеся до компаній та спеціалістів, які не менше 5-10 років працюють у цій сфері.
Із інших факторів трасту, це відгуки про дорадника чи службу в інтернеті, перевірка медійної активності дорадника:  наявність веб-сайту, активних сторінок у соцмережах, youtube каналу та інше.

Також рекомендуємо звертатися щодо консалтигу до компаній які володіють експертністю у вузькій області. Наприклад, якщо вам потрібна консультація у сфері організації та ведення бухгалтерського і управлінського обліку для сільськогосподарських підприємств, то краще звернутися до компаній, які на цьому спеціалізується. Якщо дорадник обіцяє, що може проконсультувати вас із будь-якого питання, то скоріш за все така консультація буде не повною.