Зареєструватися

Відновити пароль

Обліковий запис користувача

Написати відгук

Лише один файл.
Обмеження: 2 МБ.
Дозволені типи: png, gif, jpg, jpeg.
Розмір не менше 100x100 пікселів.
Коротко опишіть внесені зміни.

Залишити повідомлення

Замовити демо

Ефективна автоматизація. Як програми трансформують роботу зернотрейдера

Автоматизація роботи зернотрейдера може бути реалізована за допомогою програмного забезпечення та використання різноманітних алгоритмів. Розберемо які є вже існуючі рішення для автоматизації роботи зернотрейдерів та використання сучасних технологій в бізнес-процесах зернотрейдерів.

Торгові роботи (Trading  bots)

На сьогодні використання ботів для автоматизації процесів торгівлі зерном, є трендом з автоматазації. Вони значно допомогають в роботі менеджерів та автоматизують процес торгівлі зерном.

Приклади практичного застосування ботів для торгівлі зерном:

  • Розробка та використання торгових ботів, які автоматично виконують угоди на ринках.
  • Визначення стратегій та правил для торгових ботів, враховуючи аналіз ринкових даних, новин та інших факторів.

Аналіз даних

Успішна торгівля зерном побудована на отриманні та обробці інформації яка часто поступає в режимі реального часу. Відповідно автоматизація аналізу даних є ключовим процесом для зернотрейдера.

Кейси практичного використання технологій з аналізу даних для торгівлі зерном:

  • Використання алгоритмів машинного навчання для аналізу ринкових даних та прогнозу цінових тенденцій.
  • Моніторинг фундаментальних та технічних показників, що впливають на ціни зернових.

Автоматизована обробка замовлень

Процес обробки замовлень на купівлю та продаж зерна в більшості випадків проводиться в режимі ручного керування для чого залучено багато менеджерів, що призводить не затримок з оформленням і збіьшенням витрат на заробітну плату та комісійні.

Приклади використання автоматизованої обробки замовлення купівлі-продажу зерна:

  • Створення системи автоматизованої обробки замовлень для виконання угод в реальному часі.
  • Інтеграція з торговими платформами для автоматичного введення та виконання замовлень.

Ризик-менеджмент

Робота за ризиками при торгівлі зерном, це одна із складових, що виключає отримання збитків в цій діяльності. Перевірка надійності контрагентів є не простою задачею і потребує наявності великого масиву інформації про конрагента, яку потрібно отримувати в режимі реальног часу.

Кейси із автоматизації процесів ризик менеджменту при операціях купівлі-продажу зерна:

  • Розробка алгоритмів для автоматичного визначення та керування ризиками.
  • Створення систем, які автоматично зменшують ризики та виконують заходи у випадку негативних рухів ринку.

Інтеграція з API сторонніх сервісів та облікових програм

Формування "хмари" необхідно інформації, яка поступає з різних ресурсів дозволяє зернотрейдеру приймати швидкі рішення при оформленні контрактів, ведені перемовин або пошуку майбутніх контрагентів.

Наприклад, використання API для отримання даних з ринків, новин, погоди та інших факторів, які можуть впливати на ринкову ситуацію.

Системи управління портфелем

Використання систем управління портфелем для ефективного розподілу активів та оптимізації стратегій торгівлі допомогають підтримувати існуючу базу в актуальному стані та автоматизувати роботу з інсуючими контрагентами.

Споживання новин та соціальних мереж

Автоматичне відслідковування новин та аналіз соціальних мереж для виявлення тенденцій та настроїв ринку дозволяє швідко орієнтуватися до змін на ринку та відповідно примати правильні рішення та при необхідності коригувати стратегію.

Звертайте увагу, що автоматизація торгівлі зерном пов'язана з певними ризиками, і важливо ретельно тестувати та налаштовувати систему перед використанням на реальних ринках. Також, необхідно слідкувати за змінами регуляцій та дотримуватися відповідних правил та законодавства.

Програмне забезпечення GES: Комплексна автоматизація елеватора, зернопереробного підприємства та торгівлі зерном ми розробили саме з урахуванням законодавства та нормативних документів, що допомагають автоматизувати процес роботи зернотрейдера.