Зареєструватися

Відновити пароль

Обліковий запис користувача

Написати відгук

Лише один файл.
Обмеження: 2 МБ.
Дозволені типи: png, gif, jpg, jpeg.
Розмір не менше 100x100 пікселів.
Коротко опишіть внесені зміни.

Залишити повідомлення

Замовити демо

Кількісно-якісний облік продукції на борошномельних підприємствах. Основні відмінності

Борошномельні підприємства відносяться до першого кола підприємств із переробки зерна. В залежності від розмірів підприємства вони можуть працювати як із власним повноцінним елеватором, так і лише на привозній сировині.
У першому випадку вони мають повноцінний ланцюжок обліку зерна від його надходження до зберігання та відвантаження готової продукції. У другому - основна увага в обліку зосереджується на продукції переробки.
Система обліку зерна та продукції на борошномельних підприємствах побудована на галузевих типових формах затверджених Міністерством сільського господарства України та Мінюстом.

Які показники та дані документуються в обліку на борошномельних підприємствах

Для борошна, манних круп та висівок використовують посвідчення про якість даних видів продукції.
Оперативний контроль якості документується в журналах для визначених видів продукції. Крім того, контроль відбувається і на стадії зберігання.
Якісний облік передбачає документування даних про наявність та виявлення металомагнітних домішок, для чого ведуться відповідні журнали.
При штабелюванні використовують ярлики на борошно та крупи.
Регламентація дій персоналу також заноситься у відповідні журнали. Наприклад, в журнал начальника розмелювального центру.
Санітарний стан вагонів та зачистку виробничого складу документують у відповідних формах та актах.
Що стосується зернової сировини, то її облік ведеться за формами, які стандартизовані для усіх видів підприємств, що ведуть на елеваторах, борошномельних і круп’яних підприємствах.

Порядок ведення документації із кількісно-якісного обліку на борошномельних підприємствах

Стандартна система ведення документації полягає у заповненні різних журналів, актів, наказів виконаних за затвердженою формою. Класичний формат передбачає наявність друкованої форми у вигляді книжок, журналів та бланків. Проте, на сьогодні прогресивні підприємства використовують електронну форму ведення даної документації із використання спеціалізованих програмних рішень. Програми мають режим друкованих форм, що дозволяє вивести їх на друк у будь-який час.
Із найбільш популярних рішень - GES, які побудовані на актуальній нормативній базі із найбільш “свіжими” формами, що відповідають законодавству України. Рішення дозволяють автоматизувати ведення обліку на елеваторах, борошномельних та круп’яних підприємствах.