Зареєструватися

Відновити пароль

Обліковий запис користувача

Написати відгук

Лише один файл.
Обмеження: 2 МБ.
Дозволені типи: png, gif, jpg, jpeg.
Розмір не менше 100x100 пікселів.
Коротко опишіть внесені зміни.

Залишити повідомлення

Замовити демо

Впровадження програми для автоматизації елеваторів, комбікормових і олійноекстракційних заводів.

Програмні рішення з автоматизації великих агрохолдингів, зернотрейдерів, групи елеваторів, хлібоприймальних і переробних підприємств об'ємні і складні.
Великий зерновий бізнес включає різні напрямки комерційної діяльності: торгівля зерном, зберігання і виробництво продукції, а також експорт, тому впровадження програм для автоматизації управління, логістики, обліку та інших виробничих процесів складається з декількох етапів.

Порядок впровадження програм для автоматизації агрохолдингів і зернотрейдерів

Загальна послідовність впровадження програм для автоматизації управління зерновим бізнесом складається з 7-ми основних пунктів:

  1. Передпроектне обстеження;
  2. Технічне проектування;
  3. Розробка функціональності під потреби Замовника;
  4. Впровадження, настройка і дослідна експлуатація системи автоматизації
  5. Навчання користувачів згідно встановлених ролей;
  6. Складання інструкцій користування програмами;
  7. Підготовка і запуск в промислову експлуатацію, консультація і супровід програм управління зерновим бізнесом.

Етапи робіт по автоматизації

Всі проекти з впровадження програмних рішень для великих агрохолдингів і зернопереробних підприємств починаються з передпроектного обстеження.

Спочатку проводять експрес обстеження, потім поступово заглиблюються в проблему для виявлення потреб замовника автоматизації бізнес-процесів зернотрейдера. Це обов'язковий етап, без якого неможлива подальша розробка рішення. В середньому він займає 0,5-1 місяць робіт і 20-30 чол / годин роботи фахівців.

На етапі технічного проектування системи визначається конфігурація основних блоків системи і їх взаємодія між собою, а також з існуючими системами Замовника. Підсумком етапу є формування технічного завдання на розробку. Етап трудомісткий і займає близько 3-4 місяців роботи і 480-640 чол. / годин.

Розробка функціональності – етап на якому безпосередньо реалізуються технічні рішення описані в ТЗ. Самий витратний за часом і ресурсами. На нього припадає близько 35% від усіх витрат.

Етап впровадження і дослідної експлуатації дозволяє протестувати систему до введення її в промислову експлуатацію. У разі виявлення недоліків або неточностей вони доопрацьовуються і виправляються. Займає близько 4 місяців. На цьому етапі система частково виконує виробничі функції, і зернопереробні підприємства мають можливість оцінити користь від автоматизації управління бізнес-процесами.

Навчання користувачів і складання інструкцій – етапи, спрямовані на поступову передачу знань про систему співробітникам Замовника. Вони потрібні для подальшої успішної експлуатації розроблених програмних рішень. Займають в середньому 1 місяць робіт.

Заключний етап – підготовка і запуск системи в промислову експлуатацію займає близько 1 місяця. На цьому етапі співробітники Замовника повністю переймають управління системою, а з розробником укладається договір про супровід системи управління агрохолдингом.

Які існують готові рішення для автоматизації агрохолдингів і зернотрейдерів

GES (Grain Elevator Soft) – популярне в Україні системне рішення для автоматизації елеваторів, борошномельних, круп'яних і комбікормових підприємств яке базується на лінійці програм BAS. Детальніше про дане рішення на нашому сайті тут.