Зареєструватися

Відновити пароль

Обліковий запис користувача

Написати відгук

Лише один файл.
Обмеження: 2 МБ.
Дозволені типи: png, gif, jpg, jpeg.
Розмір не менше 100x100 пікселів.
Коротко опишіть внесені зміни.

Залишити повідомлення

Замовити демо

Програми BAS Агро. Огляд можливостей для автоматизації обліку на сільгосппідприємствах

Аграрна сфера в Україні на даний час знаходиться на підйомі. Відкриття світових ринків, і насамперед європейського, дозволило українським сільгоспвиробникам збільшити ринок збуту та продавати свою продукцію за "тверду" валюту.  Найбільш успішний ріст показало рослинництво. Світові ціни на зерно та інші сільгоспкультури знаходяться на високому рівні, що спонукає виробників до подальшого розвитку. До фермерів та власників крупних агрохолдингів прийшло розуміння, що одним із таких векторів є не тільки купівля сучасної техніки, а і впровадження програмних рішень із автоматизації обліку у себе в господарстві.
На сьогодні одним із галузевих стандартів в бухгалтерському обліку та управлінні для агрохолдингів, фермерів та інших сільгосппідприємств є програмні рішення BAS Агро, які прийшли на заміну застарілим 1С.  Програми BAS Агро легалізовані для використання в законодавчому просторі України та враховують усі нормативні документи, форми звітності та галузеві стандарти які діють в нашій країні.

Які існують програми серії  BAS Агро і яке у них призначення

Серія складається на даний час із трьох програм:

  • BAS Агро Бухгалтерія
  • BAS Агро Бухгалтерія елеватора, млина і комбікормового заводу
  • BAS Агро ERP

Розглянемо детально призначення кожного із програмних рішень.

BAS Агро Бухгалтерія – типове рішення для автоматизації будь-якого сільгосппідприємства. Облік зерна та іншої біологічної продукції, облік сільгосптехніки та іншого транспорту, обік оренди земельних ділянок та паїв – основний блок задач, які дозволяє автоматизувати ця програма.

BAS Агро Бухгалтерія елеватора, млина і комбікормового заводу – галузеве доповнення до BAS Агро Бухгалтерія, яке передбачає автоматизацію проведення обліку зерна та продуктів його переробки для елеваторів і зернопереробників. Дане рішення включає типові форми проведення кількісно-якісного обліку зерна, розрахунок циклу доробки, списання мертвих відходів, врахування норм природного убутку зерна та продукції та інше.

BAS Агро ERP – рішення для управління середніми сільгосппідприємствами та крупними агрохолдингами. Воно складається із декількох модулів, які дозволяють автоматизувати процеси управління сільгосппідприємством, вести оперативний облік робіт та послуг, проводити розрахунки із пайовиками та вести облік на внутрішньому зерновому складі (елеваторі).

Порівняння функціональних можливостей програм BAS Агро

Кожне із приведених рішень спеціалізується на певній ділянці господарської діяльності яку потрібно автоматизувати.

BAS Агро Бухгалтерія – включає функції по придбанню, реалізації , переміщенню та переробці сільгосппродукції як рослинництва так і тваринництва. Враховується облік роботи по кожній одиниці техніки, нарахування заробітної плати механізаторам, формуються звіти по використанню техніки. Автоматизація документації по землі у Бас Агро Бухгалтерія включає ведення договорів оренди, нарахування орендних виплат, контроль заборгованостей

BAS Агро Бухгалтерія елеватора, млина і комбікормового заводу – дозволяє автоматизувати облік на ваговій, лабораторії, вести кількісно-якісний облік, вести реєстри договорів із тримачами зерна, вести облік готової продукції, вести облік руху транспорту. Робота цього модуля зазвичай типова і часто не включає специфіку конкретного виробництва. Для універсального застосування типового та індивідуального є рішення GES, які гнучко влаштовуються в існуючі системи.

BAS Агро ERP – має ширший функціонал, ніж попередні програми і включає модулі, які частково їх дублює, наприклад, управління елеватором. Головна відмінність у можливості комплексного управління та планування підприємством, що охоплює більш широке коло задач. Він включає автоматизацію процесу бюджетування, планування продажів, формування балансу продукції, розробка технологічних карт на вирощування культур, управління сівозмінами та інше.
На підприємствах можуть використовуватися як одночасно усі рішення BAS Агро так і окремо, в залежності від задач.