Зареєструватися

Відновити пароль

Обліковий запис користувача

Написати відгук

Лише один файл.
Обмеження: 2 МБ.
Дозволені типи: png, gif, jpg, jpeg.
Розмір не менше 100x100 пікселів.
Коротко опишіть внесені зміни.

Залишити повідомлення

Замовити демо

Принципи роботи зернотрейдерів та навіщо їм автоматизація

Зернотрейдинг в Україні – один із найбільш прибуткових видів бізнесу. При всьому цьому, він є одночасно одним із найбільш закритих та індивідуальних. Набільші зернотрейдери України – крупні агрохолдинги, торгові та зернопереробні компанії, які зацікавлені у придбанні якісного зерна за мінімальною ціною.

В чому полягає специфіка роботи зернотрейдерів?

Головний принцип роботи зернотрейдера – швидкість прийняття рішень про купівлю зерна в того, чи іншого контрагента. Якщо із більш-менш крупними господарствами ситуація зрозуміла, там все робиться відносно "прозоро", на основі глибоко пропрацьованих контрактів на поставку зерна, то із фермерськими господарствами все значно гірше і заплутаніше.
Робота зернотрейдера із фермерами нагадує торгівлю акціями на фондових біржах, де кожен продавець (фермер) хоче продати зерно подорожче, а багато покупців хочуть купити його за найбільш вигідною ціною. Менеджер із закупівлі зерна, який працює в полі, повинен максимально швидко узгодити рішення із центральним офісом, та документально закріпити домовленості із контрагентом.

Що є головним інструментом зернотрейдера?

Обмін інформації між менеджером та офісом є двосторонній. Із однієї сторони менеджер повинен отримати максимальну інформацію про надійність контрагента, зазвичай цим займається служба безпеки зернотрейдера. Із іншої ,менеджер передає інформацію про ціни, якість зерна та об'єми поставки. При співпадінні інформації  та інтересів відбувається закупівля. Відповідно головним інструментом сучасного зернотрейдера є інформація.

Чим робота успішного зернотрейдера відрізняється від інших?

Складаючи докупи фактор швидкості та інформації, зрозуміло, що найбільш успішні зернотрейдери, це ті, що автоматизували процес торгівлі зерном. Саме використання сучасних  IT рішень для зернотрейдерів і визначає рівень їх успішності. Багато менеджерів і до сьогодні передають інформацію про контрагента в телефонних дзвінках, смс, електронною поштою або через месенджери. А якщо врахувати фактор, що інтернет-зв'язок в полі не завжди є стабільним, то кількість каналів передачі інформації значно скорочується, а ефективність роботи падає.

Які є програмні рішення для автоматизації роботи зернотрейдера в Україні?

Ефективні програмні рішення обміну інформацією менеджера із закупівлі зерна та осіб, які приймають рішення, полягає в створенні єдиної інформаційної системи, яка буде завжди доступна і матиме інструменти автоматизації, як для обміну інформацією, так і її успішному введенні у систему.
Одним із найкращих організаційних рішень, є автоматизація підприємства системою обліку та торгівлею зерном, а порталом для обміну даних в полях – смартфон або планшет із спеціальним мобільним додаткам. При цьому важлива синхронізація мобільних пристроїв із усією базою, що виключить залежність від наявності інтернет-зв'язку.
Для наших клієнтів ми розробили таку систему, яка включає програмні рішення GES: Комплексна автоматизація елеватора, зернопереробного підприємства та торгівлі зерном та мобільний додаток для менеджерів із закупівлі зерна – GES: Зернотрейдер. Додаток синхронізується із загальною базою даних комплексного рішення і дозволяє швидко і ефективно приймати рішення про купівлю зерна. Кожен бажаючий може випробувати систему в дії замовивши безкоштовну демо-версію продукту.