Зареєструватися

Відновити пароль

Обліковий запис користувача

Написати відгук

Лише один файл.
Обмеження: 2 МБ.
Дозволені типи: png, gif, jpg, jpeg.
Розмір не менше 100x100 пікселів.
Коротко опишіть внесені зміни.

Залишити повідомлення

Замовити демо

Рух зерна на елеваторі та автоматизація його обліку за допомогою програмних  рішень GES

Технологічний ланцюжок операцій на елеваторі на перший погляд відносно простий та зрозумілий. Проте, якщо розглянути скільки “рухів” потребує  кожний процес, побачимо, що не все так зрозуміло та прозоро. Невизначеність у тому, з якими показниками надійде зерно з поля, помилки лінійного персоналу на рівні людського фактору, неправильно встановлені режими сушіння та очистки зерна, умови зберігання та інше, наскільки ускладнюють управління елеватором, що без його автоматизації в сучасних умовах не обійтись.
Розберемося що саме і на якому технологічному етапі допомагають автоматизувати програмні рішення для елеваторів GES.

Які основні технологічні процеси відбуваються на елеваторі

Загальна схема роботи більшості елеваторів має такий вигляд

Схема роботи елеватора

Як бачимо, основних процесів, які описують рух зерна на елеваторі всього 7:

  • доставка з поля та зважування зерна;
  • визначення кількісно-якісних показників зерна у лабораторії;
  • приймання зерна на доробку;
  • очистка зерна до базових показників;
  • сушіння зерна до базових показників;
  • зберігання зерна;
  • відвантаження зерна.

Кожен із цих процесів включає операції, які автоматизуються програмами GES і дозволяють контролювати всю технологічну ланку.

Автоматизація процесу та контроль зважування зерна на елеваторі

Забезпечується інтеграцією програмних рішень GES з датчиками та системою відеофіксації на ваговій. В систему автоматично потрапляють дані про вагу брутто автомобіля із зерном та формується товарно-транспортна накладна. ПІсля чого відбираються проби та автомобіль відправляється на розвантаження.

Автоматизація зважування зерна не елеваторі

Ручне введення ваги зерна можливе лише за паролем з двофакторною авторизацією, що виключає зловживання серед лінійного персоналу.
Автоматизація процесу зважування виключає створення черг серед поклажодавців та збільшує швидкість обертання транспорту.

Автоматизація діяльності лабораторії елеватора по визначенню кількісно-якісних показників зерна

Рішення GES систематизують роботу лабораторії та скорочують час проведення експрес аналізу зерна на фактичні показники по вологі та засміченості. Кожна партія зерна, яка відбирається для аналізу  маркується і має унікальний ідентифікатор у системі, що виключає помилки персоналу та можливі спроби шахрайства.

Автоматизація роботи лабораторії на елеваторі

Автоматизація процесів очистки та сушіння зерна на елеваторі

Програмні рішення GES автоматизують розрахунки по визначенню параметрів зерна до і після його доробки. Сюди входить формування розпорядження на сушку та очистку зерна та безпосередньо акту доробки зерна (типова форма ЗХС-34).
В акт доробки зерна (форма 34) входять дані із показниками зерна до і після доробки, вага отриманих відходів по категоріям. Окремо можна отримати дані по розшифровці усушки та перевірку очистки.
Вивіз непридатних відходів автоматизується створенням у системі розпорядження на вивіз таких відходів, акту на знищення непридатних відходів зерна (форма 23), карту аналізу якості цих відходів та безпосередньо ТТН на їх вивіз з території елеватору.

Автоматизація процесу зберігання зерна на елеваторах

GES автоматизує процес створення договорів зберігання зерна та додаткових угод, на випадок змін у основному договорі. Програма враховує всі можливі варіанти взаємовідносин між елеватором та поклажодавцем, що зводить до мінімуму витрати часу на обдумування пунктів договору та його умов.

Автоматизація контролю відвантаження та транспортування зерна

На цьому етапі програми GES допомагають у створенні товарно-транспортних накладних на відвантаження та веденні їх реєстру. Автоматизують роботу з поклажодавцями по визначенню партій, які плануються на відвантаження та інше.