Зареєструватися

Відновити пароль

Обліковий запис користувача

Написати відгук

Лише один файл.
Обмеження: 2 МБ.
Дозволені типи: png, gif, jpg, jpeg.
Розмір не менше 100x100 пікселів.
Коротко опишіть внесені зміни.

Залишити повідомлення

Замовити демо

калькулятор зерна

Спеціалісти, які працюють із зерном, постійно стикаються із задачами по швидкому визначенню параметрів зерна. Особливо це стосується закупівельників, які працюють безпосередньо в “полі” і потребують зручного програмного інструменту для вирішення своїх робочих задач, який буде завжди “під рукою”.
Елеваторний калькулятор за декілька хвилин дозволить зернотрейдеру  зорієнтуватися, на основі базових та фактичних показників зерна, у вартості фізичної чи умовно-залікової маси зерна, або визначити вартість послуг елеватора по його доробці.

Які види елеваторних калькуляторів бувають

Є 2 основних види елеваторних калькуляторів.
Перші - прості, побудовані на основі формули Дюваля і дозволяють визначити лише залікову масу зерна.
Другі - професійні, із розширеним функціоналом, які дозволяють отримати вартість зерна та послуг елеватора для заданої партії. Крім того, у професійній версії зернового калькулятора зазвичай додається база елеваторів із їх власними розцінками на доробку зерна, або є можливість ввести ці розцінки вручну, якщо такого елеватора немає у базі.

Які розрахунки можна зробити за допомогою елеваторного калькулятора

На основі вихідних даних із фізичної ваги зерна, фактичної вологості, сміттєвої домішки, базисних показників, способу надання послуг елеватором та його розцінок на окремі послуги, зерновий калькулятор дозволяє визначити:

  • вартість приймання зерна елеватором;
  • вартість сушіння зерна;
  • вартість очищення зерна;
  • вартість зберігання зерна;
  • вартість відвантаження зерна;
  • вартість умовно-залікової ваги зерна;
  • вартість фізичної ваги зерна.

Як встановити елеваторний калькулятор на телефон або комп'ютер

Калькулятором зерна для зручності можна скористатися встановивши мобільний додаток із Google Play Market чи AppStore, або скориставшись елеваторним калькулятором онлайн. Для цього потрібно зайти на відповідну інтернет-сторінку розробника через будь-який сучасний веб-браузер.
Також зустрічаються і десктопні елеваторні калькулятори, але вони втрачають свою популярність на фоні росту долі використання мобільних пристроїв, та і використовувати їх для спеціалістів, які працюють із зерном в полі, не зручно.

Які елеваторні калькулятори найбільш популярні в Україні

Згідно пошукових результатів в Google, кількості скачувань та оцінки (в середньому 4,3) мобільного додатка “Елеваторний калькулятор” в Google Play Market та AppStore лідером є розробка від дніпровської компанії Софтінформ, яка з 1993 року спеціалізується на розробці програм для елеваторів, зернотрейдерів, млинів та хлібокомбінатів.
Скачати елеваторний калькулятор від Софтінформ та детально прочитати про його функціональні можливості можна тут.
Зустрічаються також і інші аналоги.
Наприклад, багато різного роду аграрних калькуляторів можна знайти на порталі Аграрії разом, але вони мають тільки онлайн версію і при відсутності інтернету ними не можливо буде скористатися.
Серед мобільних додатків є також розробки від Farmis та AML LTD, проте вони або більш загального характеру, або більш прості за функціональністю.
Слід також сказати про калькулятор знижок Нібулон, який визначає знижки за вологою по формулі Дюваля згідно розцінок елеваторів цієї компанії.