Зареєструватися

Відновити пароль

Обліковий запис користувача

Написати відгук

Лише один файл.
Обмеження: 2 МБ.
Дозволені типи: png, gif, jpg, jpeg.
Розмір не менше 100x100 пікселів.
Коротко опишіть внесені зміни.

Залишити повідомлення

Замовити демо

Що нового буде у 2022 році в сфері зберігання та обліку зерна на елеваторах та зернопереробних підприємствах

Сезон 2021 року відзначився для аграріїв України найбільшим за всю історію врожаєм зернових, який перевищив 100 млн. тон. Ріст об'ємів виробництва зерна спричинив і позитивний рух в його обліку та зберіганні. Елеватори, переробники та безпосередні виробники зерна, на 2022 рік запланували покращити процеси із автоматизації обліку, провести  модернізацію свого обладнання перейти на альтернативні, більш дешеві енергоносії із метою зменшення собівартості сушки зерна.
На законодавчому рівні також планується ряд змін, які з 2022 року вступають в дію і покращать процеси щодо зберігання і обліку зерна.

Зменшення норм щодо деяких пестицидів в зерні

З 1го січня 2022 року вступають в дію нові норми затверджені Міністерством охорони здоров'я, щодо зменшення норм місткості пестицидів хлорпіріфоса та хлорпіріфос-метила в зерні до 0,01 мг/кг. Із однієї сторони це буде стимулювати виробників зерна до покращення екологічності продукції, з іншої  – це дозволить збільшити  експорт зерна де ці норми були нижчими.

Новий стандарт із будівництва силосів для зберігання зерна

У другому кварталі 2022 року планується запустити в дію новий стандарт, щодо будівництва металевих силосів, які активно використовуються при будівництві елеваторів. На даний час в будівництві елеваторів із металевими силосами притримуються будівельних норм, які були розроблені ще у СРСР і вони вже не вдповідають сучасним реаліям. Корисним цей стандарт буде як для будівництва великих елеваторів, так і мініелеваторів, які потребують швидких та технологічних рішень

Новий проект інструкції із зберігання зерна

Влітку 2021 року Міністерство аграрної політики опублікувало проект наказу який повертав частково норми, що діяли в інструкції наказ 661 до 2018 року. Серед виробників він викликав масу питань, тому його кінцеве прийняття скоріш за все буде у 2022 році, можливо із правками від провідних "гравців" ринку.

Перехід програм для обліку зерна у хмару

За прогнозами на 2022 рік все більше елеваторів за зернопереробних підприємств почнуть модернізацію своїх систем обліку із переводом їх у хмарні сервіси. Тенденції останніх 2х років показують, що це найбільш оптимальне рішення із економічної точки зору, безпеки та побудови "гнучкої" системи управління та обліку в умовах постійних локдаунів та тенденції переводу працівників адміністративно-управлінського складу на віддалену роботу.