Самосортування
Самосортування
Це властивість зернової маси втрачати свою однорідність під час переміщення і вільного падіння.
Це властивість зернової маси втрачати свою однорідність під час переміщення і вільного падіння.
Основна технологічна операція з приведення зерна й насіння до стійкого стану. Тільки після того, як із свіжозібраної зернової маси видалено всю надлишкову вологу і зерно доведено до сухого стану, можна розраховувати на подальшу надійну збереженість продукції.
Являє собою залізобетонну башту висотою 30–50 м з круглим (діаметром 6-10 м) або квадратним (3-4 м) перерізом, або сталевий циліндр висотою до 30 м і діаметром до 20 м.
Твердий жир, що отримується в промисловості шляхом гідрогенізації рідких жирів: рослинної олії (в основному), жиру морських ссавців і риби. Містять багато транс-ізомерів жирних кислот.
Рослинна олія, що отримується з насіння олійних сортів соняшнику олійного.
Ключовий вимірювач вологості зерна при аналізі термогравіметричним методом, заснованим на сушінні відібраних проб, і зважуванні зразків до і після зневожування точними вагами
Товаророзпорядчі документи, що видаються зерновим складом власнику зерна як підтвердження прийняття зерна на зберігання та посвідчення наявності зерна і зобов’язання зернового складу повернути його володільцеві такого документа.
Складські документи на зерно включають:
Частина об’єднаної або середньодобової проби, виділена для визначення якості зерна.
Загальна назва хвороб рослин, збудниками яких переважно є сажкові гриби.
Визначають у тих випадках, коли по запаху важко встановити його свіжість. Для цього розжовують невелика кількість (близько 2 г) розмолотого (без домішок) зерна. За смаком розрізняють: солодке, солоне, гірке і кисле зерно. У пророслому зерні з'являється солодкий присмак, а в зерні гірко-полин гіркий.
Отримайте детальну відповідь на свої питання у нашого менеджера