Зареєструватися

Відновити пароль

Обліковий запис користувача

Написати відгук

Лише один файл.
Обмеження: 2 МБ.
Дозволені типи: png, gif, jpg, jpeg.
Розмір не менше 100x100 пікселів.
Коротко опишіть внесені зміни.

Залишити повідомлення

Замовити демо

А | Б | В | Д | Е | З | І | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ч | Ш | Я

Самосортування

Самосортування

Це властивість зернової маси втрачати свою однорідність під час переміщення і вільного падіння.

Сушіння

Сушіння

Основна технологічна операція з приведення зерна й насіння до стійкого стану. Тільки після того, як із свіжозібраної зернової маси видалено всю надлишкову вологу і зерно доведено до сухого стану, можна розраховувати на подальшу надійну збереженість продукції.

Силос (місткість для зерна)

Силос (місткість для зерна)

Являє собою залізобетонну башту висотою 30–50 м з круглим (діаметром 6-10 м) або квадратним (3-4 м) перерізом, або сталевий циліндр висотою до 30 м і діаметром до 20 м.

Саломас (штучне сало)

Саломас (штучне сало)

Твердий жир, що отримується в промисловості шляхом гідрогенізації рідких жирів: рослинної олії (в основному), жиру морських ссавців і риби. Містять багато транс-ізомерів жирних кислот.

Соняшникова олія

Соняшникова олія

Рослинна олія, що отримується з насіння олійних сортів соняшнику олійного.

Сушильна шафа лабораторна

Сушильна шафа лабораторна

Ключовий вимірювач вологості зерна при аналізі термогравіметричним методом, заснованим на сушінні відібраних проб, і зважуванні зразків до і після зневожування точними вагами

Складські документи на зерно

Складські документи на зерно

Товаророзпорядчі документи, що видаються зерновим складом власнику зерна як підтвердження прийняття зерна на зберігання та посвідчення наявності зерна і зобов’язання зернового складу повернути його володільцеві такого документа.

Середній зразок зерна

Середній зразок зерна

Частина об’єднаної або середньодобової проби, виділена для визначення якості зерна.

Са́жка, головня́

Са́жка, головня́

Загальна назва хвороб рослин, збудниками яких переважно є сажкові гриби.

Смак зерна

Смак зерна

Визначають у тих випадках, коли по запаху важко встановити його свіжість. Для цього розжовують невелика кількість (близько 2 г) розмолотого (без домішок) зерна. За смаком розрізняють: солодке, солоне, гірке і кисле зерно. У пророслому зерні з'являється солодкий присмак, а в зерні гірко-полин гіркий.

Потрібна консультація?

Отримайте детальну відповідь на свої питання у нашого менеджера