Зареєструватися

Відновити пароль

Обліковий запис користувача

Написати відгук

Лише один файл.
Обмеження: 2 МБ.
Дозволені типи: png, gif, jpg, jpeg.
Розмір не менше 100x100 пікселів.
Коротко опишіть внесені зміни.

Залишити повідомлення

Замовити демо

А | Б | В | Д | Е | Ж | З | І | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ч | Ш | Щ | Я

Самосортування

Самосортування

Це властивість зернової маси втрачати свою однорідність під час переміщення і вільного падіння.

Сушіння

Сушіння

Основна технологічна операція з приведення зерна й насіння до стійкого стану. Тільки після того, як із свіжозібраної зернової маси видалено всю надлишкову вологу і зерно доведено до сухого стану, можна розраховувати на подальшу надійну збереженість продукції.

Силос (місткість для зерна)

Силос (місткість для зерна)

Являє собою залізобетонну башту висотою 30–50 м з круглим (діаметром 6-10 м) або квадратним (3-4 м) перерізом, або сталевий циліндр висотою до 30 м і діаметром до 20 м.

Саломас (штучне сало)

Саломас (штучне сало)

Твердий жир, що отримується в промисловості шляхом гідрогенізації рідких жирів: рослинної олії (в основному), жиру морських ссавців і риби. Містять багато транс-ізомерів жирних кислот.

Соняшникова олія

Соняшникова олія

Рослинна олія, що отримується з насіння олійних сортів соняшнику олійного.

Сушильна шафа лабораторна

Сушильна шафа лабораторна

Ключовий вимірювач вологості зерна при аналізі термогравіметричним методом, заснованим на сушінні відібраних проб, і зважуванні зразків до і після зневожування точними вагами

Складські документи на зерно

Складські документи на зерно

Товаророзпорядчі документи, що видаються зерновим складом власнику зерна як підтвердження прийняття зерна на зберігання та посвідчення наявності зерна і зобов’язання зернового складу повернути його володільцеві такого документа.
Складські документи на зерно включають:

  • подвійне складське свідоцтво;
  • просте складське свідоцтво;
  • складську квитанцію.
     

Середній зразок зерна

Середній зразок зерна

Частина об’єднаної або середньодобової проби, виділена для визначення якості зерна.

Са́жка, головня́

Са́жка, головня́

Загальна назва хвороб рослин, збудниками яких переважно є сажкові гриби.

Смак зерна

Смак зерна

Визначають у тих випадках, коли по запаху важко встановити його свіжість. Для цього розжовують невелика кількість (близько 2 г) розмолотого (без домішок) зерна. За смаком розрізняють: солодке, солоне, гірке і кисле зерно. У пророслому зерні з'являється солодкий присмак, а в зерні гірко-полин гіркий.

Потрібна консультація?

Отримайте детальну відповідь на свої питання у нашого менеджера